تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/11/01 - 09:25
کد خبر: 383194

در گفتگوی «خبرنامه دانشجویان ایران» با مدیرمسئول نشریه «یاغیش» مطرح شد؛

تیغ سانسور؛ سلاح هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه گیلان/ چرا نشریه «یاغیش» متوقف شد؟

تیغ سانسور؛ سلاح هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه گیلان/ چرا نشریه «یاغیش» متوقف شد؟

جالب اینجاست که دانشگاه حتی قبل از انتشار سانسورها و حذف زیادی در شماره اول نشریه صورت داد و دلیل مخالفتشان این بود که چرا از قره باغ حمایت می کنید؟ شما باید پیام مقام معظم رهبری که فرموده بود "قره باغ خاک اسلام است" را باید حذف میکردید.

به گزارش خبرنگار صنفی-آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نشریه دانشجویی «یاغیش» در بهمن ماه سال ۹۸ با کسب مجوز از هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه گیلان به مدیر مسئولی و صاحب امتیازی ابراهیم گنجی افسوران دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه گیلان شروع به فعالیت کرد.

این نشریه که یک نشریه دانشجویی مستقل بوده و به هیچ گروه و نهاد سیاسی وابسته نیست فعالیت های خود را با محوریت موضوعات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، ادبی و علمی شروع کرده و به صورت ماهنامه بوده و چاپی-الکترونیکی می باشد.

اما چیزی که این نشریه را نسبت به سایرین متمایز کرده است به خاطر مخالفت ها و سنگ‌اندازی‌های مکرر مسئولین دانشگاه با این نشریه بوده است که در همین خصوص خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران» مصاحبه‌ای با ابراهیم گنجی افسوران مدیر مسئول این نشریه انجام داده که در ادامه می‌خوانید؛

سوال: مخالفت های مکرر دانشگاه با نشریه یاغیش چه دلیلی می تواند داشته باشد؟

گنجی افسوران: مسئولین دانشگاه کتبا به ما در باره دلیل مخالفتشان حکمی صادر نکردند، اما دلیل مخالفتشان از اول عدم اجازه فعالیت به اقوام به خصوص ترک ها بود. جالب اینجاست که دانشگاه حتی قبل از انتشار سانسورها و حذف زیادی در شماره اول نشریه صورت داد و دلیل مخالفتشان این بود که چرا ترک را با "و" نوشتید (تورک)؟ چرا به ترک های استان گیلان پرداختید؟ چرا از قره باغ حمایت می کنید؟ شما باید پیام مقام معظم رهبری که فرموده بود "قره باغ خاک اسلام است" را باید حذف میکردید.

سوال: بعد از انتشار شماره اول واکنش مسئولین دانشگاه به این نشریه چه بود؟

گنجی افسوران: این نشریه اولین شماره خود را در اردیبهشت ماه ۹۹منتشر کرد . البته شماره اول بخاطر سانسور قبل از انتشار سه ماه طول کشید تا چاپ شود. شماره دوم هم به خاطر همین اقدامات باعث شد که از دانشگاه منتقد شویم و به تهران نامه بنویسم شماره دوم در تاریخ ۱۳۹۹/۰۴/۰۱ در سامانه جامع نشریات دانشگاه بارگذاری شد و در مهر ماه منتشر شد، ولی دانشگاه به فعالیت ما برای اینکه مشروعیت ندهد در سایت دانشگاه بارگذاری نکرد و هزینه هم پرداخت نشده است.

ما هم بعد از انتشار این شماره  اول به خود دانشگاه و تهران نامه ای نوشتیم و تهران مجوز ادامه فعالیت ما را داد ما هم با حکم وزارت علوم شماره سوم را در تاریخ ۱۳۹۹/۰۹/۱۸  منتشر کردیم و آخرین شماره را در تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۸  منتشر کردیم و  شماره های منتشر شده را برای دانشگاه یعنی واحد فرهنگی ایمیل کردیم که گفتند بعد از کسب اجازه از واحد مربوطه در دانشگاه قرار میگیرد و تصمیم گیرنده معاونت هستند.

گویا برخی از کارمندان فرهنگی به صورت غیر مستقیم از دانشجویانی که در جریان این نشریه بودند خواستار جمع آوری امضاء برای بستن نشریه شدند.

حتی مطالب جریانات سلطنت طلب در شبکه های مجازی که صفحه رسمی اینستاگرام دانشگاه گیلان را تگ کرده بودند و در آن صفحه توهین هایی به قومیت های کشورمان صورت گرفته بود متاسفانه مدت ۲۰ روز در قسمت تگ های دانشگاه گیلان باقی ماند. ما که  در جریان این تگ بودیم به واحد روابط عمومی دانشگاه اعلام کردیم که روابط عمومی و گردانندگان صفحه رسمی دانشگاه گیلان فرمودند که تگ قابل حذف نیست و بعدا هم گفتند که نشریانت زیر نظر معاونت هستند ما نیز بعد از چندین مدت دوباره به واحد فرهنگی و روابط عمومی مراجعه کردیم و گفتیم از طریق قانونی اقدام می کنیم که روابط عمومی بعد از بیست روز در اقدامی کل تگ های دانشگاه گیلان را حذف کردند که گفته بودند حذف نمی شوند.

سوال: آیا بعد از اینکه با تهران و وزارت نامه نگاری داشتید باز هم دانشگاه با انتشار این نشریه مخالفت و سنگ اندازی کرد؟

گنجی افسوران: بله باز هم مخالفت می شد و برای اینکه به فعالیت و کار ما مشروعیت ندهند هزینه های طراحی شماره دوم، سوم و چهارم را نه تنها پرداخت نکردند بلکه در سایت دانشگاه نیز بارگذاری نکردند.

طبق حساب هایی که انجام شده دانشگاه دو میلیون به ما بابت هزینه طراحی و چاپ نشریه بدهکار است و ما هزینه های شماره های چاپ شده را از جیب خودمان پرداخت کردیم.

سوال: فکر می کنید چه چیزی یا جریانی باعث مخالفت های مکرر مسئولین دانشگاه شده؟

گنجی افسوران: بخاطر حس ناسیونالیستی جریانات داخل دانشگاه و خارج دانشگاه مخالفت هایی بود اما بیشترین نقش از سوی جریانات خارج از دانشگاه و ستون پنجم دشمن اعم از سلطنت طلب های گیلان که تعدادی از سردسته های آنان خارج از کشور هستند دانشگاه را تحت تاثیر قرار داده بودند و این جریانات از چهره هایی تاثیر می پذیرند و خط می گردند که  هیچ اعتقادی به جمهوری اسلامی ایران و اسلامی گری ندارند.

در حالی که ما در تمامی شماره های نشریه  ایرانیت و اسلامیت را مکمل هم دانسته و احترام ویژه ای برای اقوام ایرانی داشته ایم و در نوشته هایمان در نشریه گفته ایم که چون ایران نباشد تن من مباد.

مصاحبه از مسلم خلخال

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رکورد فروش محصول در هلدینگ خلیج‌فارس شکست
ساعت کاری ادارات تغییر نکرد/ تمدید بخشنامه قبلی تا پایان شهریور
ضرورت تشکیل کارگروه ویژه در وزارت نفت برای حل مشکلات سوخت کرمان
برگزاری رقابت دوی ۱۰ کیلومتر در پارک ولایت تهران
تامین هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان دهک‌های اول تا چهارم توسط بنیاد مستضعفان
بهره‌برداری از بازارچه جنت تا یک ماه آینده/ اخد تأییدیه ایمنی بازارچه از آتش نشانی
مصطفی طغانی قهرمان کشتی پهلوانی شد
محکومیت ۱۸۰ هزار دلاری مهدی قایدی در کمیته تعیین وضعیت
تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان
سندرز: هم‌اکنون باید به جنگ علیه ایران پایان دهیم
۸ هزار پیکر همچنان زیر آوارهای غزه قرار دارد
دومین جلسه شورای سیاستگذاری «نظام ملی پیشنهادات» برگزار شد
تلگراف: عروسی کوهستک با بمب هدایت‌شونده دقیق آمریکایی هدف قرار گرفت
عضو کمیسیون برنامه: داروسازان واکسن آنفولانزا را بسازند
ادامه یورش نظامیان صهیونیستی به جنوب سوریه
مرشایمر: شکست عظیم آمریکا در جنگ ایران کاملا برای من واضح است
هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش
چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟
تفاوت مذهبی در زندگی مشترک؛ چالش یا فرصت؟
هر آنچه که برای تمیز و سالم نگه داشتن فرش خود باید بدانید
طلاق در دوران عقد چگونه است؟ شرایط مهریه و حقوق زن
تامین هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان دهک‌های اول تا چهارم توسط بنیاد مستضعفان
بررسی همکاری دانشگاه شریف و دانشگاه الزهراء عراق در حوزه هوش مصنوعی
برخورداری دانشجویان شاهد و ایثارگر از خدمات رفاهی در «سنوات اضافی»
ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علوم قضائی ۱۸ شهریور انجام می‌شود
دانشگاه خوارزمی دانشجوی مهمان می‌پذیرد
کارنامه نهایی و دفترچه انتخاب رشته پنجاه‌وسومین آزمون دستیاری منتشر شد
ظرفیت ۱۴۶ هزار نفری پذیرش در کنکور ارشد ۱۴۰۵؛ زمان احتمالی اعلام نتایج
تمدید انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آزمون کاردانی مهارتی ۲۰ شهریور برگزار می شود
بیش از ۲۱۰ هزار نفر فرم انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ را تکمیل کردند
دانشگاه علم و فرهنگ در مسیر جهانی‌شدن؛ رتبه ۱۰۳۹ جهان در RUR ۲۰۲۶
وزیر علوم احتمال غیرحضوری شدن دانشگاه‌های جنوب کشور را رد کرد
دانشگاه صنعتی امیرکبیر میزبان نخستین هکاتون ملی کوانتومی ایران
زمان فراخوان جذب هیئت علمی وزارت علوم اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top